Terug
THEMAOCHTEND: WAT IS ‘GEWOON’ DOODGAAN?

THEMAOCHTEND: WAT IS ‘GEWOON’ DOODGAAN?

PERSBERICHT Themaochtend Bibliotheek Huizen 20-2-19

Netwerk Palliatieve Zorg, Hospice Huizen en Bibliotheek vestiging Huizen organiseren samen een informatieve themaochtend op woensdag 20 februari in de huiskamer van de bibliotheek. Auteur Korine van Veldhuijsen is de hoofdgast die ochtend en vertelt over het tot stand komen van haar tweede boek “Aan het sterfbed”.

Dit is een bijzonder, intiem boek over de dood. Over veelal de gewone dood waarin mensen toegroeien naar het einde en het leven langzaam loslaten. Door alle berichtgeving over euthanasie en het voltooide leven zou je bijna vergeten dat de meeste mensen (95,6%) op deze natuurlijke wijze sterven. Partners, ouders, kinderen, broers, zussen, vrienden, hospice-vrijwilligers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen en artsen nemen de lezer in deze bundel mee in de unieke laatste levensfase van een dierbare naaste. Zij vertellen wat dit sterfbed in henzelf en de ander heeft geraakt en wat het in beweging heeft gezet. Want zo op de drempel van de dood, als de mens op zijn kwetsbaarst is en het mysterie van het leven voelbaar wordt, kunnen mensen intense en betekenisvolle ervaringen hebben. De verhalen geven hoop, vertrouwen en troost, niet in het minst omdat de gewone dood vaak ook als menswaardig wordt beschouwd.

De presentatie van deze ochtend is in handen van Kristel Menssink (Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek) met medewerking van Deliana Heutink en Anja Voerman (Hospice Huizen).

Korine van Veldhuijsen (1972) is journaliste en tekstschrijfster op het gebied van (geestelijke) gezondheid, welzijn, onderwijs en levensbeschouwing. Voor Hoe overleef ik mijn dood? Een boek over lijden interviewde ze twee jaar lang geestelijken, professionals die werken met stervenden en mensen die terminaal ziek waren. Het resultaat: zeventien uiteenlopende, verhelderende en bemoedigende verhalen.

Iedere 3e woensdag van de maand is er een themaochtend in de huiskamer van bibliotheek vestiging Huizen. Verschillende thema s komen aan de orde: muziek, musea, erfgoed, literatuur en levensvragen. Op de site en in onze Nieuwsbrieven berichten wij over de onderwerpen.

0 Shares
Reageren is niet mogelijk.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial