Terug
Oproep vanuit huisartsen en GGD: ‘Blijf komen voor zorg met mondkapje op’

Oproep vanuit huisartsen en GGD: ‘Blijf komen voor zorg met mondkapje op’

“We doen er alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan. Het op tijd vast stellen of behandelen van een ziekte of kwaal, kan erger voorkomen.” René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD, zit het RCZ voor.

Bang
Veel zorgverleners zagen afgelopen voorjaar dat mensen met klachten, waarmee ze normaal gesproken naar de huisarts, de specialist of een andere zorgverlener zouden gaan, niet kwamen. Een veel gehoorde reden was dat mensen de zorg, die toch al zo druk was, niet wilden belasten of dat men bang was voor coronabesmetting.

Om te voorkomen dat mensen onnodig lang met lichamelijke of geestelijke klachten rond blijven rondlopen, roepen alle organisaties uit Gooi en Vechtstreek iedereen op om bij klachten of zorgen contact op te nemen en wél te komen.

Veilig
Alle huisartsen en zorgorganisaties gebruiken beschermingsmiddelen en hebben de praktijken dusdanig ingericht dat het veilig is om voor een consult, bezoek of behandeling langs te komen. Bezoekers aan ouderenzorginstellingen wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Ook in de hospices is de zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten goed en veilig geregeld.

Bron: Nieuwblad voor Huizen Coronavirus

71 Shares
Reageren is niet mogelijk.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial